Organisme

Docile Sea Lion.

Docile Sea Lion. (Billede 1)

Samlede billeder: 9   [ Udsigt ]

Søløver er meget sociale dyr, og de har en række kommunikationsmetoder. Normalt er klynger aktive, og nogle gange kan store grupper på tusinder af hoveder dannes på land og på kysten, men små grupper på et eller mere end et dusin hoveder findes ofte på havet. De jager i havet i løbet af dagen, svømning og dykning er primært afhængige af lange forben og klatrer lejlighedsvis til kysten for at dase i solen og sove på kysten om natten. Bortset fra yngleperioden er der generelt ikke et fast habitat. Hannedyret bruger 2-3 uger om måneden på at krydse langt væk efter mad, mens hundyrene og ungerne bruger relativt mere tid på land.

Søløver er havpattedyr. I avlsperioden udføres parring, avl og ruvning på øernes bredder eller på flydende is. En mand og 10-15 kvinder danner en gruppe med flere kvinder fra maj til august hvert år. Kvindelige dyr føder kun 1 kuld pr. Kuld, og de nyfødte unger er rene sorte, og farven falmer efter et par måneder. Ungerne er ca. 100 cm lange ved fødslen og vejer ca. 20 kg. De når seksuel modenhed i en alder af 3-5 år. Uanset om de er mandlige eller kvindelige, vokser de hurtigt i de første fem år. Levetiden kan nå mere end 20 år. Der er signifikante forskelle i kropsstørrelse mellem mænd og kvinder, og mænd er generelt omkring dobbelt så store som kvinder. Søløver har ikke et fast beboelsesrum og bor steder med tilstrækkelig mad. De samles hovedsageligt i områder, hvor maden er rigelig, og deres mad er hovedsageligt bundfisk og blæksprutter. Nogle arter af søløver lever i polarcirklen, mens andre lever i varmt vand, herunder Californien i USA.

Søløver er små i størrelse, generelt ikke mere end 2 meter lange. Den nordlige søløve er den største art af søløvefamilien. Hannerne er 310-350 cm lange og vejer mere end 1.000 kg. Voksne mænd har lange, tykke børster omkring hals og skuldre. Kroppshåret er gulbrunt, ryggen er lysere, og brystet og underlivet er mørkt. Kvinder har en lysere kropsfarve end mænd og har ingen manke. Ansigtet er kort og bredt, næsepartiet er sløvt, og øjnene og de ydre øreskaller er små. Forbenene er længere og bredere end bagbenene, forbenens første tå er den længste, og klørne nedbrydes. De laterale tæer på bagbenene er længere og bredere end de midterste tre tæer, og de midterste tre tæer har kløer.

Sydamerikanske søløver er mørkegrå. Kvinder og de fleste umodne individer har forskellige kropsfarver. Nakke og ryg er for det meste grå, men nogle hårspidser er hvide, hvilket gør det sølvgråt, og maven er lysegul. Med ydre øreprop. Kraniet er 25,5 cm langt, panden er flad, næsepartiet er lang, næsen er 3,8 cm lang, ganen er bred, tænderne er parallelle, og kronen er trepunkts eller enkelt. Hanen er 1,2 meter lang og vejer 120-200 kg, mens kvinden er 1,4 meter lang og vejer 40-50 kg.

Søløver anses for at være meget frygtsomme og føjelige dyr, men der har været nogle rapporter om at være aggressive over for mennesker. Der er en stærk følelse af territorium under avl, og hanner er mere aktive, især når det kommer til parringsrettigheder med hunner. Søløver lever af fisk, blæksprutter, vandmænd og muslinger, de kan også lide krill og spiser undertiden endda pingviner, når de er sultne. Sluges for det meste hele uden at tygge. Søløver spiser meget mad, så de tilbringer det meste af deres tid i havet på at bytte mad og fylder deres store lyster for at få energi til svømning. For at hjælpe fordøjelsen skal nogle små sten sluges.